3Architecten

3ARCHITECTEN is een onderzoeksgericht ontwerpbureau, met samen 170 jaar expertise, strategisch gevestigd in Roeselare en Gent, actief in de samenleving en in het publieke debat. Wij kiezen voor stedelijke vernieuwing en densiteit. Het ontwerpbureau zoekt in elke opdracht naar een zinvolle toegevoegde waarde voor de samenleving. Opdrachten plaatsen wij altijd in het perspectief van de toenemende kwetsbaarheid en verzwakking van het wereldecosysteem.


3ARCHITECTEN opteert voor conceptuele eenvoud, creatieve, innovatieve, economische en ecologisch verantwoorde oplossingen. In de praktijk betekent dat wij met onze opdrachtgevers constructief in dialoog rond de tafel zitten. Wij zijn er als klankbord voor onze bouwheren.


3ARCHITECTEN is een hecht en enthousiast team met een horizontale werkstructuur waarbij individuele verantwoordelijkheid en creativiteit elk moment aan de orde zijn. Een vlakke organisatie biedt het voordeel van een eenvoudige en directe communicatie- en informatieoverdracht. De service naar opdrachtgever vertaalt zich in directe aanspreekbaarheid en vereenvoudigt bovendien doorstroming van kennis, en geeft creativiteit zonder meer vleugels. Zo blijft er voldoende kritische massa binnen eigen rangen en is er meer betrokkenheid en reflectie. We streven naar meesterschap door blijvende opleidingen. Wij reflecteren ons voortdurend wederzijds en laten ons graag breed en innovatief inspireren. Reflectief denken is in staat om aspecten als omgeving, geschiedenis, provocatie, gevoeligheid, ethiek, cultuur, humor en tal van andere elementen mee te nemen in het architectonisch ontwerp. Dat maakt dat we geen herkenbare stijl hanteren, projecten vragen tegenwoordig om een meer specifieke benadering.


3ARCHITECTEN wil werken in een gezonde brede structuur waar de vennoten inspirerend leiding geven. Wij werken optimaal samen met veel plezier en transparant naar het hele team. Wij blijven groeien in architectuur en leidinggeven. Wij bouwen mogelijke opvolgers op. Wij willen werken in een gezonde brede structuur. Alle 21 medewerkers zijn sterk opgeleid en blijven groeien in hun unieke competenties en meesterschap. Minimaal 7 medewerkers werken als ‘ondernemende architecten’ die regelmatig nieuwe opdrachten binnenhalen. Dit zowel in het onderhouden van onze lange termijn relaties met bouwheren als het in het opbouwen van een nieuwe generatie jonge opdrachtgevers.

3Architecten
3Architecten
3Architecten